Klimaatdoelstelling heel eind haalbaar met beproefde oplossingen.

Autogas (LPG) voor bestaande vloot van miljoenen benzineauto’s levert direct bijdrage aan het verminderen van CO2- en fijnstofuitstoot.

Dag van het Autogas – zaterdag 24 november 2018

8 november 2018 – Autogas (LPG), niet te verwarren met aardgas (CNG), is nu nog steeds volop beschikbaar en wordt nog altijd geleverd door een groot landelijk dekkend netwerk van tankstations in Nederland en daarbuiten. Het is een schonere brandstof ten opzichte van benzine voor wat betreft CO2-uitstoot (tot wel 21% Well to Wheel). Ook voor wat betreft fijnstof is autogas veel schoner (tot wel ruim 95%). Veel recente emissietesten uitgevoerd door o.a. diverse officiële Duitse TÜV testhuizen bewijzen het. Autogas is dus niet alleen beter voor het milieu maar ook nog een stuk goedkoper per liter en vergt minder investeringen door de bestaande infrastructuur.

Nederland kent nu een miljoenenvloot aan benzineauto’s die gemiddeld 10 jaar rondrijden. Er is dus op korte termijn een groot succes te behalen voor een beter klimaat door deze auto’s op autogas te laten rijden. Het landelijk dekkend tank- en servicenetwerk is voorradig. De expertise en de LPG-systemen om dit voor elkaar te krijgen ook. De biovariant van LPG is nu al beperkt beschikbaar en wordt vanaf volgend jaar op grotere schaal ingezet en bruikbaar voor de bestaande autogassystemen.

Dat is niet altijd bekend bij het grote publiek en zelfs niet altijd bij politici. Daarom organiseert het Platform Autogas op zaterdag 24 november aanstaande op meer dan 50 plaatsen in Nederland een informatiedag.

Meer over de Dag van het Autogas – zaterdag 24 november 2018: Op zaterdag 24 november 2018 worden er op ruim 50 locaties in Nederland door LPG-inbouwspecialisten vragen beantwoord. Vragen zoals: wat is een autogas installatie, hoe wordt deze ingebouwd, wat zijn de voordelen en de kosten en welke besparing levert het rijden op autogas (LPG) op. Op de website www.autogas.nl/dag-van-het-autogas en op Facebook staat een overzicht van alle activiteiten op die dag (wordt per dag aangepast/uitgebreid).

De Dag van het Autogas is een initiatief van Platform Autogas waarin leveranciers van LPG en van LPG-systemen verenigd zijn. #DagvanhetAutogas